Читај ми!

Сублимне фреквенције

Представићемо албум „Dreamer” Набихе Икбал, који је прошле године објавила издавачка кућа Ninja Tune.

Ова енглеско-пакистанска уметница рођена 1988. године, музиком је почела да се бави паралелно са каријером адвоката за људска права. На почетку је наступала под именом Throwing Shade правећи експерименталну електронску и плесну музику, са оријенталним елементима, постајући тако једна од првих уметница новонастајућег жанра хајпер-поп.

Године 2017. објавила је дебитантски хваљени албум Weighing of the Heart под властитим именом, остајући у свету електронске музике, кроз који се прожима гитарски, кантауторски, инди-рок израз.

Албум Dreamer је друго студијско издање Набихе Икбал, а настало је почетком 2020. године када је њен студио опљачкан, те је сав њен дотадашњи рад изгубљен, укључујући и један довршени албум. У том периоду је, због породичних проблема, једно време боравила у Пакистану, што ју је непосредно инспирисало да ствара, те је купила гитару и хармонијум и почела да компонује албум који представљамо вечерас.

Како истиче сама уметница, албум Dreamer посветила је искуствима из неколико протеклих година. То је интимно, меланхолично путовање које обилује причама и сећањима из њеног живота, представљеним кроз непрецизан и необичан поетски израз који прати шаролики музички универзум Икбалове, крећући се у свету дрим-попа, инди-попа и рока, те шу-гејза и тренса.

Ауторка Јелена Дамјановић

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара