Вечерас друго полуфинале Песме Евровизије – борба за преостала места у финалу

У Малмеу се наставља Песма Евровизије. У вечерашњем другом полуфиналу наступају такмичари из 16 земаља, а најбољих 10 ће заузети преостала места у финалу. Директан пренос на РТС 1, РТС Свет и РТС Планети. Текстуални пренос на Интернет порталу РТС-а.

Вечерас друго полуфинале Песме Евровизије – борба за преостала места у финалу Вечерас друго полуфинале Песме Евровизије – борба за преостала места у финалу

Након спектакуларног првог полуфинала, у којем је представница Србије Теја Дора изборила пласман у финале, вечерас се у Малмеу одржава други део Песме Евровизије.

За улазак у финале надмећу се представници 16 земаља, а само ће најбољих 10 по мишљењу публике обезбедити пласман у завршници фестивала.

Вечерас наступају представници Малте, Албаније, Грчке, Швајцарске, Чешке, Аустрије, Данске, Јерменије, Летоније, Сан Марина, Грузије, Белгије, Естоније, Израела, Норвешке и Холандије.

Пошто Србија не учествује у овом полуфиналу наши гледаоци не могу да гласају вечерас.

Током вечерашњег ревијалног дела наступиће три евровизијске победнице – Шарлот Перели (Шведска 1999), Сертаб Еренер (Турска 2003) и Елена Папаризу (Грчка 2005). 

Осим њих, као гости у другом полуфиналу наступиће и група "Herreys" која је 1984. године Шведској донела другу евровизијску победу, али и прошлогодишњи миљеник публике – Карија из Финске.

Директан пренос такмичења почиње у 21 час, а можете га пратити на РТС 1, РТС Свет, као и на мултимедијалној платформи РТС Планета.

Текстуални пренос најважнијих тренутака вечерашњег полуфинала пратите на Интернет порталу РТС-а.

понедељак, 20. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара