Читај ми!

"Брејк" Фенера у Монаку - Калатес одвео турски тим на фајнал-фор

Кошаркаши Фенербахчеа савладали су Монако 80:79 после продужетка као гости у "мајсторици" плеј-офа Евролиге. Пресудни су били тројка и дефанзивна реакција Ника Калатеса у завршници.

Ко год да је победио, српска кошарка има свог представника. Биће то Марко Гудурић са Фенербахчеом, а Саша Обрадовић је завршио као поражен.

Фенербахче је постао први тим у историји Евролиге који је као гост успео да слави у одлучујућем мечу и оде на фајнал-фор.

Домаћи тим прелази у резултатски плус средином прве деонице и све до краја треће треће деонице утакмица пролази у знаку њихових успона и падова. Монако би стекао предност од два поседа, до максималних плус осам (40:32), али би се Фенер константно враћа и претио. 

У последњим минутима трећег периода је Тарик Биберовић својеручно начинио преокрет за предност Фенера 56:55 после 30 минута игре, убавивши осам поена заредом, од чега две тројке.

Наставила се равноправна и неизвесна борба у последњој деоници са Фенербахчеом у позицији благе предности. После тројке Марка Гудурића за 67:63 на 2:14 до краја, узвраћају Мајк Џејмс и Ели Окобо кошевима за минималну предност домаћина.

После тајм-аута Шарунаса Јасикевичијуса се креира напад из ког Скоти Вилбекин убацује тројку. Хитро му одговара Окобо кошем са полу-дистанце  за 70:70.

У последњем нападу Фенера у регуларном делу меча, Вилбекин петља, солира и продаје лопту у руке ривалима. Ели Окобо је преузео одговорност, упутио шут за три управо преко Вилбекина, мада је могао да нађе и боље решење с обзиром на егал, и није погодио. Ушло се у додатни период.

На 20 секунди до краја Гудурић проналази потпуно самог Калатеса на тројци и искусни Грк користи прилику да погоди за 80:79. Калатес се показао као човек одлуке и на другој страни, јер је његова избијена лопта довела до велике борбе за лопту и "мртве лопте" на 2,5 секунди до краја. Диало је успео да надскочи Папајаниса, али је лопта завршила у рукама Вилбекина.

Калатес и Вилбекин са по 14 поена су предводили Фенербахче. Тарик Биберовић их је праито са 13 поена, док је Марко Гудурић уписао 10 поена, по три скока и асистенције.

Мајк Џејмс је био први стрелац Монака на утакмици са 20 поена, Донатас Мотејунас је стао на 16, а Ели Окобо на 15 поена.

Пресудни статистички податак сигурно је лош шут Монака - 5/19 за три. У осталим параметрима су екипе биле у незнатној предности или на егалу.

Ривал Фенербахчеу у полуфиналу у Берлину ће бити Панатинаикос. Реал чека бољег из дуела Олимпијакоса и Барселоне.

понедељак, 20. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара