РТС :: Спорт https://rts.rs/sport/rss.html Пратите вести, анализе и резултате у фудбалу, кошарци, тенису и осталим спортовима. Испратите велике спортске догађаје путем наших спортских специјала sr https://rts.rs/img/logo.png РТС :: Спорт https://rts.rs/sport/rss.html Јаго најкориснији играч финала АБА лиге https://rts.rs/sport/kosarka/5444025/jago-najkorisniji-igrac-finale-aba-liga.html Кошаркаш Црвене звезде Јаго дос Сантос проглашен је за најкориснијег играча финала АБА лиге. Бразилски плејмејкер је на три утакмице просечно бележио 12,3 поена, уз 5,3 асистенција.

У трећој утакмици постигао је 11 поена, уз три скока и четири асистенције.

Јаго је наставио са скупљањем МВП признања, након што је прошле године био најбољи у Немачкој у дресу Улма.

 

]]>
Sun, 19 May 2024 23:14:56 +0200 Кошарка https://rts.rs/sport/kosarka/5444025/jago-najkorisniji-igrac-finale-aba-liga.html
Сферопулос: Играли смо добру кошарку током читаве финалне серије https://rts.rs/sport/kosarka/5444015/janis-sferopulos-aba-liga-partizan-crvena-zvezda.html Тренер кошаркаша Црвене звезде Јанис Сфропулос изјавио је после освајања АБА лиге да је његов тим освојио трофеј АБА лиге после напорне сезоне пуне повреда. Кошаркаши Црвене звезде освојили су титулу шампиона АБА лиге победом над Партизаном резултатом 76:82 у трећем мечу финалне серије.

"Честитао бих играчима на трофеју. Мислим да смо играли добру кошарку читаве финалне серије. Данас нисмо паничили када је Партизан успео да преокрене, успели смо да се вратимо и да успоставимо контролу на утакмици. Играли смо против великог противника. Партизан је велики клуб, има велике играче и великог тренера. Трофеј долази после тешке сезоне и великог броја проблема. Имали смо играче који су се доста пута повређивали, одлазили и враћали се у екипу. Нисмо ниједан меч ове сезоне одиграли са комплетним тимом", рекао је Сферопулос.

Сферопулос је додао да посвећује трофеј Николи Топићу и Стефану Лазаревићу.

"Мислим да смо у овој серији изузев првог меча где смо били нервозни одиграли добру одбрану где смо ривала одржали на седамдесетак поена. Борили смо се за сваки посед, чврста одбрана је чувала Партизан на малом броју поена и то је одлучило победника" казао је Сферопулос.

Сферопулос са Звездом има шест победа у низу против Партизана.

"Бројеви су за новинаре. Свака је утакмица различита, за сваку се спремамо другачије, поготово када играмо серије. Мислим да су мој рецепт за победу моји играчи, најважније је када играчи играју срцем", закључио је тренер Звезде.

]]>
Mon, 20 May 2024 01:04:19 +0200 Кошарка https://rts.rs/sport/kosarka/5444015/janis-sferopulos-aba-liga-partizan-crvena-zvezda.html
Обрадовић: Постоје ствари на које не може да се утиче, Партизан заслужује Евролигу https://rts.rs/sport/kosarka/5444013/obradovic-postoje-stvari-na-koje-ne-moze-da-se-utice-partizan-zasluzuje-evroligu.html Тренер кошаркаша Партизана Жељко Обрадовић изјавио је после пораза од Црвене зедзе да му је после првог меча било јасно да на неке ствари не може да се утиче, али је убеђен да ће његов тим играти Евролигу идуће сезоне јер то заслужује. Кошаркаши Црвене звезде освојили су титулу шампиона АБА лиге победом над Партизаном резултатом 76:82 у трећем мечу финалне серије.

"Желим да честитам играчима Звезде на освојеној титули. После прве утакмице видели смо да постоје ствари на које не може да се утиче. Само се надам се да ће сви који прате АБА лигу бити паметнији пред наредну сезону, ми ћемо сигурно бити, јер су неке ствари које се дешавају невероватне. Захвалио бих се навијачима који су пружали сјајну подршку током читаве сезоне", рекао је Обрадовић на почетку конференције за медије.

Одлука да Нанели не игра била је његова.

"Био сам право да вам кажем изненађен када сам сазнао да се нешто догодило. Имали смо тренинг од 10 пред утакмицу. Завршили смо тренинг пола сата пре него што је Црвена звезда дошла у "Арену". Да ли је играч Звезде започео? Nе знам. Шта је Нанели урадио? Такође не знам. Одлука да Нанели не игра је лично моја, јер је провео неколико сати у полицијској станици и сматрао сам да не може да игра. Свако треба да сноси последице за своје одлуке. Жао ми је што се овако нешто догодило и да се о таквом инциденту прича пред финале", рекао је Обрадовић.

"Када се анализира, већ после прве утакмице је било јасно где ће серија отићи и како ће се ситуација развити, јер постоје ствари на које не може да се утиче",  закључио је тренер Партизана.

Рекао је да је Партизан био у игри у свим мечевима.

"Ми смо у свим утакмицама били у прилици да преокренемо, били смо у мечевима, и вечерас смо током већег дела заостајали један посед, али ипак нисмо успели да преокренемо и победимо", изјавио је један од најтрофејнијих европских тренера. 

Убеђен је да ће Партизан играти Евролигу наредне сезоне иако му место није загарантовано.

"Нисам забринут да ли ћемо играти Евролигу, јер сам убеђен да Партизан има место у Евролиги. Због свега што овај клуб значи и што је дао европској кошарци заслужује место у Европи. Овај клуб због хиљаду ствари заслужује да игра Евролигу. Сви заједно ћемо пробати да се припремимо и да наредне године будемо на вишем нивоу у свим такмичењима", рекао је Обрадовић.

Обрадовић је рекао да су његови играчи много желели победу и да их је то спутало.

"Сезона је страшно напорна, неки играчи су били мало више оптерећени неки мало мање. Неки су се оптеретили из превелике жеље, па их је то саботирало", рекао је Обрадовић после чега је критиковао и лоше проценте шута из игре своје екипе, закључио је тренер црно-белих.

]]>
Mon, 20 May 2024 01:02:14 +0200 Кошарка https://rts.rs/sport/kosarka/5444013/obradovic-postoje-stvari-na-koje-ne-moze-da-se-utice-partizan-zasluzuje-evroligu.html
Ватерполисти Новог Београда победили Раднички на старту финалне серије плеј-офа https://rts.rs/sport/vaterpolo/5443999/vaterpolisti-novog-beograda-pobedili-radnicki-na-startu-finalne-serije-plej-ofa.html Ватерполисти Новог Београда победили су Раднички резултатом 14:13 и тако повели 1:0 у финалној серији плеј-офа. Раднички из Крагујевца је пружио велики отпор, а Нови Београд је тек у последњој четвртини обезбедио важан тријумф.

Крагујевчани су током друге и треће четвртине у неколико наврата имали два гола предности, а домаћи су тек у финишу треће деонице голом Алавара Гранадоса успели да направе преокрет и стигну до вођства 10:9.

Искуство и квалитет Новобограђана у последњем кварталу дошли су до изражаја, па је овосезонски освајач Купа Србије и регионалне Премијер лиге решио меч у своју корист, а одлучујући гол 34 секунде пре краја постигао је Гранадос, који је са три поготка био најефикаснији у победничком табору.

Нови Београд је тако стигао на корак до одбране титуле у домаћем првенству. Финална серија игра се на две добијене утакмице, а реванш је на програму у суботу 25. маја у Крагујевцу.

]]>
Sun, 19 May 2024 21:30:18 +0200 Ватерполо https://rts.rs/sport/vaterpolo/5443999/vaterpolisti-novog-beograda-pobedili-radnicki-na-startu-finalne-serije-plej-ofa.html
Ангелина Топић оборила државни рекорд у скоку увис https://rts.rs/sport/atletika/5443993/angelina-topic-oborila-drzavni-rekord-u-skoku-uvis.html Атлетичарка Ангелина Топић тријумфовала је на митингу Дијамантске лиге у Мароку у дисциплини скок увис и оборила државни рекорд скоком 198 центиметара. Ангелина Топић је одличним скоком из трећег покушаја прескочила ниво од 1,98 центиметара, чиме је оборила национални рекорд, али поставила и нови лични рекорд. Претходни најбољи учинак српске атлетичарке био је 1,97 центиметара.

Само две такмичарке су поред Ангелине Топић успеле да прескоче 1,91 центиметара у Мароку - Кристина Хонсел и Лија Апостоловски, које су уједно завршиле као друга, односно трећа на митингу.

Ангелина је прошле недеље одличним скоком победила на митингу Дијамантске лиге одржаном у Дохи, а тренутно се налази на четвртом месту на светској ранг листи.

]]>
Sun, 19 May 2024 21:34:48 +0200 Атлетика https://rts.rs/sport/atletika/5443993/angelina-topic-oborila-drzavni-rekord-u-skoku-uvis.html
Зверев освојио мастерс у Риму https://rts.rs/sport/tenis/5443949/aleksander-zverev-rim-masters-tenis.html Немачки тенисер Александер Зверев победник је мастерса у Риму. У финалу је савладао Чилеанца Николаса Јарија резултатом 2:0, по сетовима 6:4, 7:5. Дуел је трајао сат и 41 минут. Зверев је направио по један брејк у оба сета и стигао до победе, односно пехара на последњем мастерсу на шљаци пред почетак Ролан Гароса.

Зверев је могао и раније да преломи меч, али код вођства 5:4 у другом сету није искористио две меч лопте.

Немац је освојио други трофеј у главном граду Италије у којем је тријумфовао и 2017. године. У финалу против Јарија, Зверев је приликом свог сервиса изгубио само пет поена. Зверев је освојио шесту титулу на мастерс турнирима у каријери.

Звереву је као победнику припао чек на 963.225 евра, док је Чилеанац зарадио 512.260.

]]>
Sun, 19 May 2024 19:20:41 +0200 Тенис https://rts.rs/sport/tenis/5443949/aleksander-zverev-rim-masters-tenis.html
Манчестер сити првак Енглеске четврти пут заредом, Клопов тријумфални опроштај од Ливерпула https://rts.rs/sport/fudbal/5443945/mancester-siti-prvak-engleske-cetvrti-put-zaredom-klopov-trijumfalni-oprostaj-od-liverpula.html Фудбалери Манчестер ситија победом над Вест Хемом 3:1 су освојили четврту титулу Премијер лиге заредом, шести пут за седам година. Пред почетак мечева последњег 38. кола Премијер лиге, Арсенал се надао поразу ситија на "Етихаду" уз победу над Вулвсима.

Сву веру им је срушио Фил Фоден головима у другом и 18. минуту за рану предност Ситија. Смањио је Монахем Кудус у 42. минуту. До изједначење и неизвесности није дошло, отклонио их је Родри у 59. минуту.

"Грађани" су дошли до шесте титуле у последњих седам година.

Арсенал је ремизирао 1:1 са Евертоном у Лондону. Идриса Гуеј је у 40. минуту довео госте у предност, па је Такехиро Томијасу три минута касније донео свом тиму последњи бод у сезони.

Најзаслужнија особа за прекид Ситијевог низа титула, Јирген Клоп се опростио од клупе Ливерпула победом 2:0 против Вулвса.

Сем новог-старог првака Ситија, Лигу шампиона ће играти Арсенал, Ливерпул и Астон Вила. Тотенхем иде у Лигу Европе, а Челси у Лигу конференција.

У Чемпионшип падају Лутон, Барнли и Шефилд.

]]>
Sun, 19 May 2024 19:03:08 +0200 Фудбал https://rts.rs/sport/fudbal/5443945/mancester-siti-prvak-engleske-cetvrti-put-zaredom-klopov-trijumfalni-oprostaj-od-liverpula.html
Звезда брејком у Арени освојила АБА лигу https://rts.rs/sport/kosarka/5443938/treca-epizoda-aba-finalna-serija-incident-prethode-pocetak-utakmica.html Кошаркаши Црвене звезде освојили су титулу шампиона АБА лиге победом над Партизаном резултатом 76:82 у трећем мечу финалне серије. Mon, 20 May 2024 00:55:19 +0200 Кошарка https://rts.rs/sport/kosarka/5443938/treca-epizoda-aba-finalna-serija-incident-prethode-pocetak-utakmica.html Клопов опроштај од Енфилда - последњи загрљај и осмех за крај https://rts.rs/sport/fudbal/5443930/klop-oprostaj-liverpul-poslednji-zagrljaj-osmeh-kraj.html Немачки стручњак се на утакмици против Вулверхемптона опрашта од Ливерпула, а навијачи на "Енфилд роуду" су му направили пригодан дочек. Клоп је претходно у јануару неочекивано донео одлуку да напусти клуб на крају сезоне, коју ће завршити уз освојен Лига куп.

Навијачи "редса" - међу којима је последњих месеци владала права помама за картама за Клопов последњи меч на клупи Ливерпула - приредили су сјајну атмосферу у част одлазећег шефа стручног штаба.

Бивши тренер Борусије из Дортмунда је у Ливерпул дошао 2015. године и освојио осам трофеја.

С обзиром на то да су у клубу били припремљени на његов одлазак, читава Клопова последња недеља на послу била је посвећена опроштају од најтрофејнијег клуба у Енглеској.

Клопа ће на месту тренера заменити холандски стучњак Арне Слот.

]]>
Sun, 19 May 2024 18:05:55 +0200 Фудбал https://rts.rs/sport/fudbal/5443930/klop-oprostaj-liverpul-poslednji-zagrljaj-osmeh-kraj.html
Тужилаштво о тучи Нанелија и Лазаревића: Одлука о гоњењу тек по узимању изјава https://rts.rs/sport/kosarka/5443921/tuzilastvo-o-tuci-nanelija-i-lazarevica-odluka-o-gonjenju-tek-po-uzimanju-izjava.html Треће основно јавно тужилаштво у Београду саопштило је данас да ће одлуку о кривичном гоњењу након туче кошаркаша Партизана и Црвене Звезде Џејмса Нанелија и Стефана Лазаревића у Београдској арени донети након узимања изјава од свих сведока инцидента. Из тог тужилаштва наводе да је ходник у којем се догодио инцидент под видео надзором и да је обављен је увиђај, као и да ће бити узете детаљне изјаве од свих особа које су присуствовале инциденту како би биле утврђене све појединости и како би била донета одлука о кривичном гоњењу извршилаца кривичног дела за које се гоњење предузима по службеној дужности.

Додаје де да су овлашћена лица из Полицијске станице Нови Београд обавестили јавног тужиоца Трећег основног тужилаштва да је директор Кошаркашког клуба Црвена звезда пријавио да је кошаркаш Партизана Џејмс Нанели нанео телесне повреде играчу Црвене звезде Стефану Лазаревићу.

Интервенцијом тог тужилаштва и полиције утврђено је да је између двојице играча најпре је дошло до вербалног сукоба, а затим и до физичког контакта, те да је Стефан Лазаревић задобио телесну повреду услед ударца у лице и то у пределу слепоочнице. 

По налогу Трећег основног јавног тужилаштва у Београду обављен је лекарски преглед Лазаревића и констатовано је да је он задобио лаку телесну повреду.  Како су пренели поједини медији, до инцидента је дошло раније данас у Београдској арени, када су се играчи мимоилазили приликом смене екипа на шутерском тренингу.

Црвена звезда и Партизан су изашли са саопштењима и снимцима, док је АБА лига навела да хитно долази дисциплински судија.

Кошаркаши Партизана дочекаће вечерас од 20.30 часова у Арени екипу Црвене звезде у трећем мечу финала плеј-офа АБА лиге. Црвена звезда води 2:0 у финалној серији, која се игра на три победе.

]]>
Mon, 20 May 2024 00:01:36 +0200 Кошарка https://rts.rs/sport/kosarka/5443921/tuzilastvo-o-tuci-nanelija-i-lazarevica-odluka-o-gonjenju-tek-po-uzimanju-izjava.html
Самарџић у 13. минуту надокнаде продужио Удинезеову борбу за опстанак https://rts.rs/sport/fudbal/5443926/samardzic-13-minut-nadoknada-produzio-udineze-borba-za-opstanak.html Српски фудбалер Лазар Самарџић је голом са пенала у тринаестом минуту надокнаде времена донео Удинезеу бод код куће против Емполија и тако сачувао клубу са Фријулија шансе да опстане у Серији А. Репрезентативац Србије је у 13. минуту надокнаде био сигуран са пенала и изједначио резултат на 1:1 и тако чету Фабија Канавара оставио да у последњем колу сама одлучује о судбини и опстанку у Серији А.

Претходно је Мбаје Нијанг, такође голом са беле тачке, довео Емполи у вођство у 90. минуту.

Удинезе је тренутно на 17. месту са 34 бода, изнад 18. Емполија који има 33 и налази се на позицији која водио у Серију Б.

Из Серије А су већ испали Сасуоло и Салернитана.

У последњем колу Удинезе гостује Фрозинонену, који има 35 бодова и такође може да испадне, док Емполи дочекује Рому.

]]>
Sun, 19 May 2024 17:43:59 +0200 Фудбал https://rts.rs/sport/fudbal/5443926/samardzic-13-minut-nadoknada-produzio-udineze-borba-za-opstanak.html
Увертира за трећи меч финала АБА лиге - насиље у ходнику и рат саопштењима Звезде и Партизана https://rts.rs/sport/kosarka/5443913/aba-liga-finale-crvena-zvezda-partizan-kosarka.html Кошаркашки клуб Партизан дочекаће Црвену звезду у трећој утакмици финала АБА лиге. Уочи меча, у ходнику "Београдске арене" дошло је до физичког сукоба између играча црно-белих Џејмса Нанелија и кошаркаша црвено-белих Стефана Лазаревића. Потом су уследила саопштења вечитих ривала. Победама у прва два сусрета у Хали "Александар Николић", црвено-бели су направили велику предност пред наставак серије, нарочито имајући у виду колико је важно одржати предност домаћег терена у финалима регионалног такмичења.

Данас се очекивао трећи меч финала регионалне АБА лиге али инцидент у ходнику "Београдске арене" после јутарњег тренинга изазвао је велику пажњу јавности и направио бизарну увертиру пред вечерашњи сусрет. Још увек без епилога. Кошаркашки клуб Црвена звезда објавио је саопштење у коме је навео да је играч Партизана Џејмс Нанели ударио ривала из редова црвено-белих Стефана Лазаревића у лицe.

Звезда је недуго потом објавила снимак инцидента између кошаркаша наводећи да су се на друштвеним мрежама појавили видео записи с тенденцијом прикривања видео надзора и грубе манипулације.

Партизан је реаговао након Звездиних саопштења захтевом за хитно утврђивање чињеница уз тврдње да снимак који је претходно објавила Звезда није комплетан, те да недостаје период од 11:01:28 до 11:02:32 са сигурносних камера у "Београдској арени".

Треће основно јавно тужилаштво у Београду саопштило је да ће одлуку о кривичном гоњењу након туче кошаркаша Џејмса Нанелија и Стефана Лазаревића у "Београдској арени" донети после узимања изјава од свих сведока инцидента.

Утакмица почиње у 20.30, а најзанимљивија дешавања и промену резултата можете пратити на нашем порталу.

]]>
Sun, 19 May 2024 18:09:42 +0200 Кошарка https://rts.rs/sport/kosarka/5443913/aba-liga-finale-crvena-zvezda-partizan-kosarka.html
КК Црвена звезда објавила снимак инцидента између Нанелија и Лазаревића https://rts.rs/sport/kosarka/5443907/kk-crvena-zvezda-objava-snimak-incident-izmedju-naneli-i-lazarevic.html Кошаркашки клуб Црвена звезда издао је саопштење у ком се налази, како наводе, "комплетан снимак инцидента" између Стефана Лазаревића и Џејмса Нанелија. Претходно су црвено-бели издали саопштење у ком су обавестили јасвност о поменутом инциденту.

Саопштење Црвене звезде преносимо у целости.

"Пошто на друштвеним мрежама које су под контролом КК Партизан постоји тенденција прикривања видео надзора и грубе манипулације, објављујемо комплетан снимак инцидента који се данас догодио у Београдској Арени, када је играч КК Партизан Џејмс Нанели нанео тешке телесне повреде првотимцу КК Црвена звезда Меридианбет Стефану Лазаревићу.

Лазаревић је приликом изласка из свлачионице наишао на Нанелија и упитао га: “Зашто си ме ухватио за врат, зашто то радиш, да ли је то кошарка”, што се и и види на снимку, на шта је првотимац Партизана одговорио да је то кошарка и да ће и убудуће да га хвата за врат и упутио му је псовке. Тада је дошло до међусобног гурања, на шта је Нанели први пут ударио Лазаревића у пределу левог ока, а затим када је Стефан кренуо ка њему, што се и види на снимку, приликом пада оба играча, Нанели удара и други пут Лазаревића у пределу левог ока и наноси му тешке телесне повреде.

Права је срећа да су се појавили играчи КК Црвена звезда, као и играч Партизана Смит, који су успели да раздвоје Нанелија и Лазаревића. Све ово се види на комплетном снимку који прилажемо, како не би било манипулације, прикривања и обмана јавности.

Стефан Лазаревић је након изјаве коју је дао полицији у Београдској Арени, упућен хитно у Ургентни центар на снимања, услед тешке телесне повреде. Колико смо обавештени Нанели тек сада даје изјаву полицији у присуству адвоката Дражића.

Спортски директор АБА Лиге господин Милија Војиновић је предао дисциплинску пријаву дисциплинском судији АБА лиге против оба играча. Дисциплински судија АБА лиге затражио је да се оба играча писмено изјасне у року од 120 минута.

Очекујемо брзу реакцију дисциплинског судије, имајући у виду да се ради о кривичном делу са тешким телесним повредама, којим је онеспособљен играч КК Црвена звезда, за сада, за вечерашњу утакмицу.

Замолили бисмо поједине медије који су објавили део снимка којим се манипулише, да објаве комплетан снимак који прилажемо, како не би учествовали у манипулацији".

Трећи меч Партизана и Црвене звезде у финалу АБА лиге игра се вечерас од 20.30 часова у Београдској арени. Црно-бели су домаћини и губе 2-0.

]]>
Sun, 19 May 2024 17:32:33 +0200 Кошарка https://rts.rs/sport/kosarka/5443907/kk-crvena-zvezda-objava-snimak-incident-izmedju-naneli-i-lazarevic.html
Саопштење Партизана уз снимак сигурносних камера: Хитно утврђивање свих чињеница https://rts.rs/sport/kosarka/5443903/saopstenje-partizana-uz-snimak-sigurnosnih-kamera-hitno-utvrdjivanje-svih-cinjenica.html Кошаркашки клуб Партизан објавио је саопштење везано за сукоб Џејмса Нанелија и Стефана Лазаревића у "Београдској арени". Нанели и Лазаревић су имали физички сукоб у ходнику "Београдске арене". Звезда је прва изашла са саопштењем, где се траже реакције МУП-а и АБА лиге. Потом је у новом саопштењу објавила и снимак туче у ходнику.

Саопштење преносимо у целости:

"КК Партизан изражава жал због инцидента који се данас догодио у ходнику Београдске арене и позива на хитно утврђивање свих чињеница од стране надлежних органа!

Џејмс Нанели је први нападнут од стране Стефана Лазаревића, који га је ухватио за врат, након чега је играч Партизана узвратио, што се може видети на комплетном снимку сигурносних камера.

На жалост, једини снимак који то може да потврди није комплетан јер на њему недостаје период од 11:01:28 до 11:02:32 и КК Партизан позива да се ХИТНО УКЉУЧЕ НАДЛЕЖНЕ СЛУЖБЕ како би вратиле избрисани снимак и утврдиле ко је исти избрисао! Тражимо да онај ко је снимак обрисао, одговара у складу са законом.

На доступним снимцима се види и како Лазаревић излази из свлачионице за Нанелијем у жељи да се расправи, као и како скаче на играча Партизана који се налази на земљи.

Позивамо обезбеђење Београдске арене да нам без одлагања достави КОМПЛЕТАН снимак, а ми ћемо га јавно објавити.

Позивамо медије да јавно сперу љагу са имена Џејмса Нанелија, са истим публицитетом као што су му љагу нанели након саопштења Црвене звезде.

Разумемо повишене тензије у финалној серији, али позивамо и играче и навијаче да не наседају на исцениране нападе и задрже прибраност. Да се победник финалне серије одлучи на терену, а не уз помоћ саопштења којима наш ривал свакодневно подиже тензије.

КК Партизан јавности даје на увид доступне снимке и позова све да сами процене ко би и због чега могао да обрише кључни део снимка са камере која снима од свлачионице Партизана.

И за крај, КК Партизан као куриозитет додаје да је спортски директор КК Црвена звезда Милан Дозет након инцидента предлагао представницима Партизана да се све заборави и снимци обришу. КК Партизан је то одбио!", стоји у саопштењу.

]]>
Sun, 19 May 2024 17:35:49 +0200 Кошарка https://rts.rs/sport/kosarka/5443903/saopstenje-partizana-uz-snimak-sigurnosnih-kamera-hitno-utvrdjivanje-svih-cinjenica.html
Одбојкашице Србије поражене од Бразилки у четвртом колу Лиге нација https://rts.rs/sport/odbojka/5443893/odbojkasice-srbije-porazene-od-brazilki-u-cetvrtom-kolu-lige-nacija.html Одбојкашице Србије поражене су од Бразилки у четвртом колу Лиге нација резултатом 3:0 (25:15, 25:19, 25:19) у последњем мечу првог викенда који је игран у Рио де Жанеиру. Бразилке су пред домаћом публиком биле доминантне од почетка до краја против комбинованог састава Србије.

Српкиње после четири одиграна кола имају скор 1-3, победиле су Тајланд, а пре Бразила изгубиле и од Доминиканске Републике и Кине. Бразилке после четири одиграна кола имају максималан учинак.

У оквиру друге седмице, од 28. маја до 2. јуна, Србија ће играти у Арлингтону, у Сједињеним Америчким Државама, а први меч ће одиграти против Пољске у уторак, 28. маја од 23 часа по нашем времену.

Други ривал Србије у Арлингтону биће Турска у петак, 31. маја (2.30 по средњоевропском времену). Трећу утакмицу у САД играће против Канаде у петак, 31. маја (23.30 по средњоевопском времену). У недељу, 2. јуна у 3.00 изабранице Ђованија Гвидетија ће играти против Бугарске у четвртом мечу у Арлингтону. У САД ће поред домаћина играти и Немачка и Јужна Кореја.

Финални турнир Лиге нација одиграће се од 20. до 23. јуна у дворани Хуамрак у Бангкоку, у Тајланду. На финални турнир ће се пласирати домаћин и још седам најуспешнијих селекција.

]]>
Sun, 19 May 2024 16:41:33 +0200 Одбојка https://rts.rs/sport/odbojka/5443893/odbojkasice-srbije-porazene-od-brazilki-u-cetvrtom-kolu-lige-nacija.html
Дамјановић уочи Европског првенства: Ићи ћемо утакмицу по утакмицу https://rts.rs/sport/fudbal/5443870/damjanovic-evropsko-prvenstvo-ici-cemo-utakmica-.html Селектор кадетске фудбалске репрезентације Србије Јован Дамјановић рекао је уочи почетка Европског првенства за играче до 17 година да је његова екипа у квалификацијама одиграла веома добро, као и да ће на првенству ићи утакмицу по утакмицу. Селекција Србије се од суботе налази у Ларнаки. Србија ће први меч на ЕП одиграти у понедељак од 17.00 часова против Украјине.

У групи А се поред Србије и Украјине налазе још Кипар и Чешка.

"Велика је привилегија седети овде и бити гост Кипра на ЕП. Желимо да покажемо да играмо добар фудбал, да презентујемо свој стил који нас одликује, да сви виде таленат наших играча. Овај турнир може нам донети велике ствари, али сада је фокус на првом мечу", рекао је Дамјановић на конференцији за медије, преноси званични сајт ФСС.

Истакао је да је задовољан организацијом Европског првенства.

"Наше импресије су веома добре, организација је одлична. Видим страст код људи из УЕФА, код домаћина. Време, услови, терени, хотел... Све је на врхунском нивоу. Имали смо тренинг на једном од терена, очигледно је да је био доведен до перфекције. Моја искуства овде досад су позитивна. Знам да моји играчи имају квалитет за велике ствари, али морамо да поштујемо све. Желимо да прођемо групу, а након тога - све је могуће за нас", додао је селектор Србије.

Фудбалер Србије Виктор Стојановић изјавио је да у тиму влада одлична атмосфера.

"Радујемо се сутрашњој утакмици против Украјине и старту ЕП. Желимо да се наметнемо, играмо нашу игру и надам се да ће бити све како треба. Наш циљ је, пре свега, да прођемо групу", рекао је Стојановић.

Србија ће у другом колу првенства 23. маја од 19.30 играти против Кипра, а "орлићи" ће се потом три дана касније састати са Чешком.

Две најбоље селекције из групе обезбедиће пласман у четвртфинале.

]]>
Sun, 19 May 2024 15:43:53 +0200 Фудбал https://rts.rs/sport/fudbal/5443870/damjanovic-evropsko-prvenstvo-ici-cemo-utakmica-.html
Сашка Соколов сребрна на Светског првенства у параатлетици https://rts.rs/sport/atletika/5443869/saska-sokolov-srebrna-na-svetskog-prvenstva-u-paraatletici.html Српска репрезентативка Сашка Соколов освојила је сребрну медаљу у трци на 100 метара на Светском првенству у параатлетици, које се одржава у јапанском Кобеу Српска репрезентативка је 100 метара истрчала за 12,65 секунди. Ово је друга медаља за Сашку Соколов на Светском првенству.

Она је пре два дана освојила сребрну медаљу у дисциплини копље (Ф46).

Српски репрезентативци су до сада освојили три медаље на СП.

Небојша Ђурић је пре неколико дана стигао до бронзе у дисциплини бацање кугле (Ф55).

СП у Кобеу траје до 25. маја, а репрезентацију Србије представља шесторо такмичара.

]]>
Sun, 19 May 2024 15:07:51 +0200 Атлетика https://rts.rs/sport/atletika/5443869/saska-sokolov-srebrna-na-svetskog-prvenstva-u-paraatletici.html
АБА шаље дисциплинског судију у Београд поводом случаја Нанели-Лазаревић https://rts.rs/sport/kosarka/5443851/aba-salje-disciplinskog-sudiju-u-beograd-povodom-slucaja-naneli-lazarevic.html После инцидента између играча Партизана Џејмса Нанелија и Црвене звезде Стефана Лазаревића, АБА лига ће послати дисциплинског судију пре меча финала у "Београдској арени", објављено је на Спорт клубу. КК Црвена звезда је издала саопштење у ком тврди да је Џејмс Нанели у преподневним часовима ударио Стефана Лазаревића у мимоилажењу две екипе између њихових екипних тренинга. Објавили су и фотографију Лазаревићеве посекотине на лицу.

У саопштењу је тражен хитан дисциплински поступак од стране АБА лиге и реаговање МУП-а због наношења тешких телесних повреда.

Како "Спорт клуб" наводи, АБА лига је "упозната да су тим поводом послали дисциплинског судију у Београд, који би требало да допутује пре почетка утакмице како би прикупио што више информација о догађају, али да се у исто време не осећају надлежним јер се инцидент догодио ван кошаркашког терена“.

Трећа утакмица финала АБА лиге између Партизана и Црвене звезде игра се вечерас од 20.30. Домаћин су црно-бели.

]]>
Sun, 19 May 2024 14:21:11 +0200 Кошарка https://rts.rs/sport/kosarka/5443851/aba-salje-disciplinskog-sudiju-u-beograd-povodom-slucaja-naneli-lazarevic.html
Звезда: Нанели ударио Лазаревића https://rts.rs/sport/kosarka/5443843/zvezda-naneli-udario-lazarevica.html Кошаркашки клуб Црвена звезда издао је саопштење у ком наводи да је играч Партизана Џејмс Нанели ударио ривала из редова црвено-белих Стефана Лазаревића у лицe. Саопштење преносимо у целости.

"КК Црвена звезда обавештава јавност да је у недељу у преподневним часовима, играч нашег првог тима Стефан Лазаревић задобио повреде које се карактеришу као "тешке телесне повреде“ након физичког напада од стране играча КК Партизан Џејмса Нанелија.

Инцидент се догодио пре почетка преподневног тренинга нашег тима у Београдској Арени, а том приликом Стефан Лазаревић је задобио повреде које можете видети у сликама у прилогу испод текста.

КК Црвена звезда најоштрије осуђује овај акт, а због тежине повреде очекујемо реакцију МУП који у овим тренуцима узима изјаве и врши увиђај, али и правосудних органа и судова, јер се ово дело по Кривичном Закону Републике Србије води као "наношење тешких телесних повреда“.

Такође, очекујемо и хитну реакцију АБА лиге на инцидент који је незабележен у историји ове лиге и са оваквим последицама. КК Црвена звезда Меридианбет упозоравао је на детаље са претходних утакмица који нису санкционисани од стране судија током мечева, али и дисциплинских органа лиге накнадно, а један од тих детаља је ударање и дављење Џејмса Нанелија на утакмици број 2 управо на нашем играчу Стефану Лазаревићу.

Овај напад превазилазе све границе спорта и нормалног, и очекујемо хитне реакције свих одговорних!

КК Цревна звезда Меридианбет је хитно већ поднео дисциплинску пријаву надлежним органима АБА лиге, спортском директору Милији Војиновићу, као и дисциплинском судији и осталим органима лиге!

Очекујуемо да играч КК Партизан Џејмс Нанели буде дисквалификован и привремено удаљен из такмичења. У супротном та утакмица не може и неће бити регуларна, и не може се осигурати безбедност у утакмици и свих актера исте од тежих инцидената", пише у саопштењу.

Трећи меч Партизана и Црвене звезде у финалу АБА лиге игра се вечерас од 20.30 часова у Београдској арени. Црно-бели су домаћини и губе 2-0.

]]>
Sun, 19 May 2024 14:11:05 +0200 Кошарка https://rts.rs/sport/kosarka/5443843/zvezda-naneli-udario-lazarevica.html
Шпански медији: Барселона узима кредит од 100 милиона евра https://rts.rs/sport/fudbal/5443837/spanski-mediji-barselona-uzima-kredit-od-100-miliona-evra.html Фудбалски клуб Барселона преговара о одобравању новог кредита који би могао да достигне и до 100 милиона евра, пише шпанска "Ла Вангардија". Висина кредита зависиће од услова у којима се затварају поновни преговори о спонзорству "Најка" , који ће 2024. платити десет милиона мање од евра за лоше наступе у европском такмичењу. Барса рачуна да ће бонус прикупљен из новог уговора са "Најком" моћи да покрије овосезонски оперативни дефицит.

Прошлог октобра Барса је одобрила буџет од 859 милиона евра са нето добити од 11 милиона евра. Међутим, постоји могућност да се година заврши са губицима, па отуда и потрага за новим кредитом који би могао да покрије пад прихода код "Најка" и проблеме у добијању новца од 49 посто oд сектора Барса Медија.

Каталонци још увек чекају 100 милиона евра које је требало да добију у јуну од компаније Либеро са којом су у судском спору. Осим кредита или споразума са "Најком" , тих 100 милиона је кључ да се година не заврши са губицима; и такође омогућава да покушај обнове екипе.

Према "Ла Вангардији", велика претња за Барсу је то што је Лапорта прошле године ставио више од 400 милиона у Барсину касу; половина од продаје 51 посто Барса Медија која остаје у њиховим рукама и осталих 200 милиона као профит од продаје преосталих 49 посто. Финансијска ситуација клуба остаје веома напета и у години 125. годишњице постојања. Чини се да је месец јун кључан за покушај оживљавања клупске економије, пише у тексту.

]]>
Sun, 19 May 2024 13:20:25 +0200 Фудбал https://rts.rs/sport/fudbal/5443837/spanski-mediji-barselona-uzima-kredit-od-100-miliona-evra.html