Читај ми!

Превентивни мир

У петак 10. маја у Музеју савремене уметности у Београду биће отворена изложба "Превентивни мир” Микеланђела Пистолета, једног од најистакнутијих савремених италијанских уметника и једног од најутицајнијих уметника у Европи данас. Изложба ће пружити увид у целокупан уметников опус, укључујући капитална дела као што су "Огледала“, "Венера са крпама“, "Трећи рај“. Тим поводом Микеланђело Пистолето је гост Културног дневника.

Извештавамо о премијерном извођењу представе "Лари Томпсон, трагедија једне младости” Душана Ковачевића у режији Стевана Бодроже у Шабачком позоришту и додели годишње награде "Стана Ђурић-Клајн“ проф. др Маријани Кокановић Марковић, за изузетан допринос музикологији.

Водимо вас на изложбу “Пробуђено стање слике”, на којој ће бити представљен богат развојни пут Зорана Павловића у Салону Музеја града Београда и изложбу сликара млађе генерације Саше Монтиља "Уточиште“ у Галерији Радио-телевизије Србије.

Реч критике посвећена је новој књизи песама "Кањони кроз нас“ Драгана Јованића Данилова.

У рубрици Свет говоримо о новом мини албуму Ринга Стара "Дечак варалица“.

Уредник Николина Дабетић

Реализатор Сања Реџић

Монтажер Горан Мијић

 

 

Културни дневник Културни дневник

Autor:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара