Читај ми!

Културни дневник

Историчар проф. др Милан Ристовић сматра се пиониром “бележника” о малим судбинама “обичних људи” становника доњих спратова историјске стварности. Својим истраживањима обичне људе отргао је од заборава и помогао да боље разумемо сву сложеност историје и људских судбина у вихорима великих преврата у свету. Поводом своје књиге “Утишани гласови Из историје обичних људи” и предстојеће прве самосталне изложбе слика гост Културног дневника је историчар проф. др  Милан Ристовић.

Мај месец у Дому културе Студенски град у знаку је јубилеја-педесет година постојања ове јединствене институције. Истраживали смо какве су биле године културе током пола века.

У емисији говоримо о управо завршеном јубиларном 60. Фестивалу професионалних позоришта Србије “Јоаким Вујић”, као и о петом Позоришном фестивал Кустендорф. 

Биће рећи и о премијери представе “Врана у пауновом перју” која је по роману Владимира Величковића у драматизацији и режији Марка Торлаковића премијерно изведена у Народном позоришту у Нишу.

У фокусу наше емисије је уручење награде “Извиискра Његошева” песнику Гојку Ђогу.

Водимо вас на концерт Мешовитог хора и оркестра Факултета музичке уметности.

Припремили смо вам причу о радном спору без преседана, који су покренули запослени у Ватиканским музејима због неадекватних услова рада.

Уредник Војка Пајкић Ђорђевић

Реализатор Сања Реџић

Монтажер Мирјана Милосављевић

 

Културни дневник Културни дневник

Autor:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије